Friday, January 30, 2009

Hari mingguku yg lalu - Part 1

maaf la ye..
kemalasan cket nk ngaspdet blog nih..
apesal ntah..
x bermud plak..
huhuhu..

meh aku ngapdet cte last week..


sabtu


disebabkan sabtu lepas aku xde plan..
maka aku kena la ikut syg ke kakimotor..
apa itew kakimotor?..
ia adalah sebuah kedai yg menjual brg2 keta..
huh, sdh tentu la faberet sayangku itu..
aku ikut je la.. kang byk2 komplen kang kena tinggal lak..
x ke lagi haru..
dh berminggu aku dgr dia nakkan seat bucket..
ko bygkan la hari2 dgr..
huh, kalo x sabo mau kena jerkah la kan..
sib baik la tahap kesabaran aku ni di tahap maksima.. * yo yo ajer..


ni la keadaan bengkel kakimotor..

sayang bwk msk keta.. nk try mskkan seat bucket tp x jd la plak sbb beso..

sayang tgh menelek seat mane yg berkenan di hati.. jenuh gak tgk dia memilih.. sumenye berkenan..

pandangan hadapan seat yg berkenaan di hati.. yg dia berkenaan adalah di sebelah kiri tue..

pandangan belakang..


akhirnye sayang x jd amik dulu..
tggu pas raye cina..
tetiba dia leh berkenan seat yg lg mahal..
huh, x paham aku minat org lelaki nih..
tp xpe la.. bio dia gler keta..
jgn gler pompuan sudah..
layankan aje minat dia tue.. hehehehe..

ahad


ahad plak aktiviti aku mencari suar keje..
maklum la dulu xleh pakai suit g keje..
tp skang dh bole..
disbbkan jacket dh dpt.. maka kena la cari suar yg suit dgn jacket..
destinasi adalah ke One Utama..
dgn harapan byk la pilihan yg ado..
tp sggh hampeh..
tau sbb ape??.. ni yg aku nk cte nih..

aku g OU dh agak lewat dkt2 kul 6pm..
setibanye kat sane, byk lak kedai yg dh tutup..
aku lupe esoknye adalah Tahun Baru Cina..
dh tentu la mlm tue diorg nk mkn busat...
mule la aku nk temper nih..
tp xpe ada beberapa kedai lg yg bukak..
aku round je la..
sgt ssh nk cr suar yg matching, ok..
company aku bole lak pilih dark blue..
dh tentu la ssh nk cari..
pilih la color itam kan senang..
berlambak choice..
ni x, ada color xde saiz, ade saiz xde color..
blh dikatekan satu OU tue aku round..
dr satu kedai ke satu kedai..
sgt penat, ok..
aku dh mule menyumpah seranah..
bongok tul.. ape la ssh sgt nk cari..


finally, aku ajak sayang g the Curve..

hope ada la.. sbb aku nk pakai suar tue rabu nnti..
g la metrojaya.. sib baik ada..
matching gak la.. wpun x sama sgt..
cume x chantek.. beso..
aku kan kecik je.. sgt la ssh nk cari yg fit..
last2 aku beli je.. dr xde lgsg.. lgpun ada 50% discount..
lenkali je la beli yg lain..
untungye sayang x merungut.. kalo x, haru gak..

dh dpt apa yg dihajati.. trs gi soru la..
lapo gler.. kitorg g kat Teh Tarik Place je..

suasana kat kedai tue..

bese la muke sengal sayang..

ni je yg kitorg order..
dh kenyang, balik la..
dh lenguh kaki berjalan..
hanye semate2 nk cr suar..
ceh..

Thursday, January 22, 2009

>> C.R.Y

Cry if that gonna make me u feel good..


:: Soal Hati ::

tetiba aku jd x paham..
knp ble kite luahkan sesuatu, perkara tue jd satu kesalahan plak?..
yg pelik tue, ble x dibgtau dikatakan x reti nk berterus terang..
tp ble di bgtau, jd mslh la plak..
mule la rase kecik ati & sakit ati..
abis tue, nk buat mcmane?..
ble x ckp, hati ni membuak2 srh diluahkan rs hati..
serba slh dibuatnye..
ble x ckp, dikatekan org kampung..
suke sgt memendam rase..
bkn aku xde perasaan tp disebabkan nk jg perasaan org lain, hati sendiri yg merana..
sggh aku serba slh..
pada sape nk mengadu pun xtau..
mcmane lg cara utk aku menyampaikan rs hati tanpa mengguris hati org lain???
tp hati aku mcamane?..
ah, susahnye berckp psl hati nie..
apakah pompuan ni mmg dilahirkan utk memendam rase??
and sentiasa bersabar?..
ntah lah.. semakin hari semakin aku x paham..
penat aku memikirkan jln peyelesaiannya..
aku bkn patung, aku punye perasaan..
adakalanye aku pun tau rase sedih & menangis..
hanya Tuhan yg tau hati ini..
Ya Allah, kuatkanlah semangat & tabahkan hatiku..

Wednesday, January 21, 2009

Mampukah ko memilikinya??!!!

ok, td achik ada cte psl pen drive yg cute..
aku ada t'jmpe satu pen drive yg super cntk + classy kat internet..
kalo aku ada pen drive nie, konpom aku bwk ke hulu ke hilir..
tayang kat sume org dgn idung yg kembang.. hahahah..
kalo ilang, sah mcm org ilang akal jap..
chantek ko.. siap ada batu swarovzki..
bakal ada di pasaran ms valentine's day nnti..

oh, aku soka design nye..
yg.. apa kate u belikn utk i?.. hehehehe..
konpom i syg u lebih lg.. <-- ayat x bole blah..
.
.
.
.


kan aku dh ckp.. chantek banget!!! x ke ko bangga nk tayang kat sume org.. hehehehe..

P/s: achik, mampukah kamu memilikinya???

Semalam...

ni saje aku nk cte psl smlm..
pg smlm sib baik la aku kuar awal dr umah..
smpai je kat exit nk msk bdr utama tue, aku nmpk keta dh start jam..
erk?.. apa kes jam pg2 lg nih?.. dr exit lak tue..
pergh.. sah aku xkan smpai opis on time nye..
dan2 la aku bg signal lencong ke kanan blk..
and trs berdesup ikut jln duta..
1st time aku ikut jln duta nih..
hope x la jam..
kalo x, mati aku..

smpai kat susur kuar jln duta..
dh aku nmpk keta semakin byk..
byk xpe, janji grk..
agak slow gak la..
xpe la, awal lg..
smpai kat tol, hambik ko..
bynye keta!!!
sib la pkai T&G.. x la queue pjng beno..

kuar tol trs ikut jln parlimen..
huh, lega.. jam start pas simpang nk ke pusat bdr damansara..
sdhnye aku smpai opis ngam2 je mcm ikut bdr utama..
muahahaha.. sgt soka..

smpai opis kakak opis aku bgtau ada exciden kat kayu ara..
tu psl la jam.. sib la aku x ikut c2..
kalo x, konpom x smpai g..

time nk blk keje.. blh lak ujan..
dh aku agak mesti jam nk kuar dr opis nih..
ok la, jam bergerak..
yg buat jam tue, org yg nk msk jln parlimen..
tu yg jd lembab tue..
aku dh la semangat nk g jmpe sayang nih..
kang lmbt la plak..

skali tue smpai je jln nk g tol duta..
alamek, trknye jam!!!!!
dr kejauhan dh mcm nie punye teruk..
kul bape aku nk smpai?..
x paham tul aku.. asal ujan je mesti jam mcm nk gler..
trs aku signal msk exit ke penchala link..
ini la untungnye tau jln alternatif..
wpun jarang skali lalu.. tu pun sayang yg drive..
ku gagahi jua recall jln tue..
sgt laju.. keta x byk..
sukanye aku...
trs kuar tol kat damansara perdana tue..
jap je dh smpai..

moral of the story: rajin2 la survey jln.. ble saat2 nazak mcm tue, blh la ikut jln alternatif lain.. so, x la meroyan dlm keta sbb JAMMED.. hehehehe..

Tuesday, January 20, 2009

All 'bout Sunday..

ahad lepas aku ke Sunway Pyramid..
pepagi lg achik dh sms ajak g tgk movie..
pg gak kamu bgn ye?.. slh tdo ke apa?..
muahahahah.. selalunye x kul 1pm, xdenye kamu nk sms..

ok, sperti yg dijanjikan kul 2.30pm kitorg jmpe kat Qaseh..
isi perut lu.. kang lapo la plak..
setibanye di area sunway...
pergghhh.. byknye keta..
siap jam ko.. mcm haram..
ni kes amoi2 & apek2 dok sibuk nk shopping la nie..
xpe, ni raya korg aku maafkan..
tp kebiasaanye raya org lain pun korg gak yg sibuk2..
x paham aku..
buat penuh parking je..


ko nmpk keta2 kat bwh tue?.. ckit punye banyak eh.. nk msk tpt parking pun lembab.. tu blum nk cr parking lg..


aku di blkg keta achik.. dh aku nmpk betapa payah nk cr parking kang.. setelah pusing ntah brp kali pun aku xtau.. naik turun, naik turn parking.. akhirnye dpt gak parking.. huh, seksa tul dtg cnie.. parking yg byk mcm nie pun still x ckup lg nk memuatkan keta.. tu tandanye ramai tul manusia kat KL nie.. korg ni bwk2 la dok umah.. bg la chance aku lak nk ronda2.. tiap kali dtg cnie mesti ssh nk dpt parking..

kitorg trs straight ke TGV.. x lame pastu, achik dgn dai smpai.. mcm bese, aku dgn achik la yg kena queue & beli tiket.. si jejaka2 tue, dok blkg.. knp la asik2 pmpuan je kena wat sume nie?.. hish.. aku dgn achik dok fkr nk tgk cte apa.. Ip Man ke Maut?.. dua2 mcm best je.. ble dh xtau nk tgk yg mane.. kitorg decide tgk seat mcmane kang.. kalo rase2 screen ats idung, tuko cte lain.. finally, kitorg tgk cte Maut kul 5.40pm..

sementara nk tggu msk movie.. kitorg pusing2 dlm pyramid dulu.. sperti bese, yg lelaki2 ni nk berasap dulu.. aku dgn achik dok la lpk tgk deco kat tgh2 pyramid nie.. cantik ar..


yg gantung2 mcm tanglung ni cantik sgt.. ada area warna merah, ada area warna biru.. tiap2 wing lain2 color..

sblm ke wayang. singgah jusco dulu..
beli apa2 yg ptt utk diseludup..
hahahaha.. keji..
cte maut mmg insaf la..
ku sarankan korg tgk..
mesej ada tp klimaks kureng..
kalo rs2 syg duit beli je cd nnti..
abis wayang, ronda2 lg..
tgk brg2 laptop, henpon..
dh rs2 kaki x larat nk jln..
kitorg pun pulang & trs ke Qaseh..
lpk lg smbil dinner..
aku mcm bese blk awal la..
anak mak.. kena la blk awal..
huhuhu..
sekian..

Monday, January 19, 2009

huh???!!!

sgt2 kemalasan nk ngapdet hr nie..
later, k..
boring tahap gaban dok opis nih..


Friday, January 16, 2009

Sikap pemandu kat mesia yg aku tak gemar..

knp topik nie?..
dh tentu la bersebab, kan..
saje nk buat luahan perasaan..
huhuhu..

dh hmpr setahun aku drive keta sndiri nie..
mcm2 ragam driver ada..
ada yg ok, ada yg menyakitkan hati..
kdg2 tue rs nk langgo je keta diorg tue..
tp ble difkrkan kang jahanam lak keta sndiri..
ku sabarkan je..
idak la aku nk kate aku ni pemandu berhemah..
kdg2 ada gak sengalnye..
suke gak racing2 kat highway tue..
hahahaah.. ada berani??!!

ok, ni antara sikap2 driver yg aku kureng gemar:

1. suke potong queue kat tol

yg ni aku sgt2 pantang.. org ptg queue kat tol.. ko bygkan la ko dh queue cket punye jauh, tetiba dtg keta menyelit.. sggh la menyakitkan hati.. mmg terbako je aku.. ni selalu berlaku ms aku nk blk umah.. mslhnye bkn ko sorg je nk blk cpt, org lain pun nk cpt gak.. ble ko buat mcm tue, melambatkan lg ada la.. sakit ati tul.. sgt2 kureng ajar.. xde sivik lgsg.. mmg kdg2 tue rs nk trn maki je.. nk sekeh laju2 kepala diorg tue.. apa, korg x blaja ke ms kelas memandu dulu?.. mcm haram bwk keta.. #@*&% <--- geram la tue

smlm kejadian nie jd kat aku.. tu yg aku geram nk cte nie.. ni jd kat tol bdr utama.. kat dgn kayu ara tue.. aku elok je queue kat lane T&G, dr jauh lak tue sbb keta byk.. ble nk smpai turn aku nk msk lane tue, dtg satu keta myvi bongek nih.. sesedap rs je nk menyelit.. eh, ko nie.. punye jauh aku queue, ko tetibe je dtg.. dtg dpn skali lak tue.. wah, sggh kureng sopan ko pompuan.. ni lg 1 aku mrh nie, pompuan yg drive tue.. sgt la burok perangai ko.. suke2 je dia himpit aku.. mmg aku x bg chance la.. udah la x bg signal, pastu nk himpit2 lak.. mampos ko c2.. mmg aku xkan bg ko msknye.. lg dkt dia himpit, lg rapat aku ke dpn.. padan muke ko.. berani langgo la.. mmg aku mintak kaw2 nye ko bayo.. slh ko sape srh ptg queue.. hahahahah.. (gelok puas hati).. yg kelako tue, ble aku x bg dia msk nk hon aku plak.. eh, pehal ko????... ko yg ptg queue, ko lak hon aku?.. ape, gler ke??... nk marah aku la tue.. nasib ko la.. sape srh x reti nk queue.. huahuahauhauahau.. aku soka.. pas tol tue, blh lak dia nk kejo aku.. ler, sah ko gler.. silap beso la ko nak main dgn aku kat hway nih.. dh aku hafal jln kat cnie.. bongok tul.. last2 skali x dpt pun dia nk cucuk aku sbb jam & ada keta blok dia.. rasekan ko.. tp mmg la dia ni bwk keta x tentu arah, jap kiri, jap kanan.. mcm org gler bwk keta.. sakit perut nk berak kot.. then, dia msk tol bkt jelutong sama cam aku.. dr jauh aku nmpk dia queue kat smart tag.. pastu tetiba trs msk T&G.. wah, ko mmg ada mslh mental.. bahaya tul cara dia.. blh membahayakan pengguna lain.. ko nie beli lesen terbang ke apa?.. sggh aku marah dgn cara pompuan tue drive.. kelam kabut!!

2. nk msk x reti nk bg signal

yg nie lg satu yg aku x gemar.. ble nk msk, x reti nk bg signal.. menyusahkan org tul.. dh la x bg signal pastu dok himpit2 lak.. sggh aku marah.. apa la ssh sgt nk bg signal tue.. bkn jauh sgt pun.. ujung jari je.. tu pun ssh.. kang ble org langgar dr blkg mule la nk slhkan org.. dh ko tue x reti bg signal, sape srh.. sndiri mau igt la, kan.. org mcm ni mmg xkan aku bg muke nye.. ko nk msk, ko bg signal.. kalo x jgn mimpi aku nk bg ko jln.. ada pulak tue, dh bg msk, x reti lgsg nk angkat tgn.. leh lak buat muke taik.. eh, ko nie.. lgsg xtau nk berhemah..

3. org yg x tau nk bg org jln even dh bg signal..

kes ni selalu jd ble aku nk g keje.. bese la kan.. ble jln dr 10 lane nk jd 2 lane.. dh tentu la sgt sesak kan.. mule la sume keta berhimpit2.. ni ble dh bg signal, sgt la ssh nk bg msk.. dan2 la tekan minyak xnak bg org lain msk.. pastu muke mcm haram.. geram tul aku.. kalo ko x bg pun, bkn ko blh cpt pun... jln ttp jam.. apa la mslh korg nih?.. aku bab2 nie, aku baik cket.. ble org bg signal, dgn baik hatinye aku bg dia msk..

pemandu2 cina majoriti mcm nie.. ko bg la signal mcmanepun mmg diorg buat dek je.. lebih2 lg pmpuan cina or cina2 tua nih.. mmg la dia buat muke selamba je.. ble ko bg signal, dan2 dia tekan minyak laju2.. mcm la ko blh smpai cpt.. x sopan tul.. driver2 pmpuan yg bwk keta2 besar pun mcm nie gak.. huh, x paham aku.. mentang2 la keta ko beso, keta aku kecik.. sgt la sombong..

4. yg buat jln mcm jln mak bapak diorg

aku ada cket mslh dgn org2 mcm nie.. x kisah la keta ko beso ke kecik ke.. xyah la nk buat jln mcm mak bapak ko yg punye, kan.. ni kalo blh nk conquer jln smpai 2 lane skali.. dok tgh2, pastu menyusahkan org nk lalu.. t'paksa la brake2.. nk mengelakkan dia.. kalo laju xpe, ni blh lak bwk mcm tgh mkn angin.. ko nk mkn angin, tlg la cr time lain bole.. jgn la menyusahkan org.. yg best tue, ble bg high beam leh wat selamba je.. idak le reti berganjak.. ko buta ke hape.. sakit ati tul..

yg bwk moto skang nih pun mcm tue gak.. sgt la suke dok tgh x pun lane yg paling laju.. kalo laju xpe, dh sah2 la ko moto, kan.. x kire la moto beso ke kecik ke.. so, xyah la gedik nk dok lane laju.. kang dh kena langgar, slhkan org.. kate x prihatin la.. x nmpk la.. padahalnye ko yg cr nahas.. jap ke tgh, jap ke tepi.. pastu rs ko sgt la laju.. hampeh tul.. rs nk kasi penyekeh je.. yg bwk moto beso lak.. rs bangga nau.. dgn selamba je bwk tgh2 jln smpai menyusahkan keta lain nk lalu..

5. sikap kurang ajar pemandu teksi

kat mesia nie majoriti pemandu teksi kurang ajar la.. cara pemanduan sgt bahaya.. x bg signal, main msk je.. suke ptg queue.. suke himpit keta lain.. kuar simpang suke2 hati je.. bwk x tentu arah.. ble ada customer, seblh2nye nk conquer jln.. sume tue membahayakan org lain.. aku seriau tul dgn diorg nie.. ye la, kalo diorg je yg cedera xpe.. ni kang babitkan aku skalik lak.. mmg la aku x soka, kan.. kang mule la aku maki mcm org gler.. ish.. selisih malaikat 44..

aku rs ckup la dulu luahan hati aku nih.. kang x terlarat lak korg nk baca.. aku rs korg pun mesti penah alami apa yg aku alami nih.. dh ada pun kat majalah mane ntah tulis, malaysian driver is the worst driver ever..

Last Monday..

last Monday, aku mc..
sbb apa?.. malas?..
muahahaaha..
tue salah satu faktor..
tp yg sbnrnye aku nk g jmpe doctor..
kan aku ada bgtau kulit aku agak sensitip lately nie..
naik bintik2 merah & gatal..
dh 2 minggu x baik..
kena since aku blk dr cherating..
doctor kate maybe kena gigit dgn beach flies or allergic something..
kulit aku dh mcm kena dera dh..
lebam2 mcm kena cubit..
leceh ooo... kena mandi air panas.. kana pakai sabun khas..
mengada2 sggh.. tension tul..
nk baik punye psl t'paksa la, kan..
maka, pg2 tue aku g jmpe syg dulu..
alih2 aku rs nk ikut dia g keje..
ni kali ke-2 dpt ikut..
sgt tkt tau ikut dia keje.. ko tau sbb apa?..
sbb dia bwk keta sgt la laju..
dh la Hilux tue tinggi.. rase mcm nk langgar sume keta je..
mmg awal2 lg aku pkai seatbelt la..
tkt t'campak lak nnti..
gler.. mmg aku tkt naik Hilux..
ble dlm Hilux, mule la mcm kartun..
pegang je tepi pintu tue.. hihihihi..
ni la keadaan jam nk ke jln kuching.. panas je telinga aku dgn syg membebel psl jam nie.. gatal nk ikut kan.. hah, dgr je la.. tp hr nie jam x la trk sgt..

tgk la.. sengal x?.. tue tgh nk trnkan ayam la tue.. smpat gak wat muke cenggitu..

huh, seriusnye..

Thursday, January 15, 2009

>> Cte Last Week - Part 3 <<

kan mlm sblm program aku blk lmbt & tdo lmbt..
so, pg tue agak la liat nk bgn..
sedar2 kak lin dh siap mandi pun..
tgk jam.. alaaaa... br pukul 5.45am..
awalnye nk bgn..
ku gagahi gak la bgn g mandi..
sib baik ada heater.. so blh mandi air panas..
dh la lately ni kulit aku agak sensitif..
gedix lebey.. kena mandi air panas je..
dh siap2, aku intai ke luar..
ai, x nmpk bayang sesapa pun lg..
ye2 je nk grk awal..
tue la janji melayu..
aku dgn kak lin trs g lobby..
x lame pastu bekpes dh siap..
so, baik la g isi perut dulu..
kat sane nnti bkn blh mkn..
x psl2 je kebulur..
wah, bekpes menarik gak la..
ada nasi lemak, lontong, bubur nasi, mee goreng, nasi goreng, roti bakar, mcm2 la..
tp ko tau je la, kan.. kul 6am sape la daya nk mkn mcm tue..
so, aku amik ala kadar je..
ckup la sekadar mengalas perut..
dh siap2 sume, kitorg grk la ke Johor Land..
ms tiba kat sana, Tan Sri nk smpai dh.. kelam kabut msk cr tpt.. dh ramai dh rupenye.. ini la ghupe backdrop Pedoman..

smpt gak la aku nk bergambar gedik.. eleh, bkn selalu.. abg guard blkg tue blh lak wat muke maintain.. saje nk enterprem la tue..

majlis dimulakan dgn pembacaan ikrar oleh staff2 baru sbgai janji setia utk m'jlnkan tanggungjawab dgn amanah & fatonah.. amal ma'aruf nahi mungkar.. eceh.. yo la tue.. pastu, disusuli dgn acara penyampaian anugerah khidmat cemerlang, kenaikan pangkat & khidmat setia..

ni namanye dh bosan.. so, aku g amik angin kat luar.. ngantuk giler ko.. mcm nk pengsan rasenye.. smpat gak la aku bergambo dgn staff JB, Alida..

ni antara org kuat sepanjang program Pedoman nie..

Ni la Chairman Jcorp, Tan Sri Muhammad Ali Hashim.. ms ni ada sesi soal jawab.. ngantuk tahap gaban ko tau.. aku siap2 terlentok2 kat kusi.. mmg x larat nk tahan mata nie.. nasib la kalo msk video..


finally, meh aku khabarkan apakah motif aku ke JB..
.
.
.
.
.
aku antara penerima ANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG KALI KE-2..
dulu dpt ms 2006.. kali ni 2008 lak..
muahahahahaha...
tp xde gambo ms terima sijil sbb xde org leh amikkan..
yg dapat aku tepekkan gambo sijil yg diterima..
x sia2 keje mcm nak gler.. ada gak yg sudi nk appreciate..

Wednesday, January 14, 2009

>> Cte Last Week - Part 2 <<

seperti yg dijanjikan, aivi dtg amik aku dlm kul 9.30pm..
horrraaaayyyy!!! dpt g jejalan..
dh beberapa kali dtg JB, x berpeluang pun nk ronda2..
ada gak 2-3 org dak engineer ni ajak kuar lpk dgn diorg.. --> sesaje je ku highlightkan.. hehehe.. mkn penampo kang br tau..
ishh.. x berani aku..
kang tetiba sayang 3g aku, pastu nmpk aku lpk dgn sesape ntah..
mmg saje mengundang dia dtg ke JB..
ngeri sunggoh!!

aivi ajak aku g danga bay..
ok gak.. selalunye dgr name je, x pnh smpai pun..
alang2 ada kat cnie.. best gak lpk c2..
lama tul aku x jmpe adik aku nie..
makin comel + berisi.. hehehehe.. senang ati ye, v..
borak smpai x hengat dunia..
sgt sonok..
sblm kuar smpt gak syg pesan.. u jgn nk g meronggeng..
hahahaahha.. takut sgt..
xde nye i buat perangai kat cnie..

dh puas lpk, aku ajak aivi g jejalan sekitar danga bay..
nk tgk apa yg ada..
mcm2 ada kat cnie..
rumah limas, petting zoo, fun fair, festive mall..
happening gak la..
ye la, kat kl mane ada..
club byk la kat kl tue..
dh penat jln2, time to balik la..
jam pun dh nk dkt kul 12am..
sok nk kena bgn pagi..
awal2 lg diorg dh warning, bas akan grk ke Johor Land kul 7.15am..
ckit punye awal.. konpom x puas tdo..

sblm aivi anta aku blk hotel..
kitrog pusing2 bndr JB..
dh mcm tourist guide lak si aivi nie..
satu2 bgnan dia bgtau aku..
aku tiba hotel dh kul 12.30am..
adeh.. penatnye..
kak lin pun dh selamat tdo..
dh cuci muke sume, aku pun selamat beradu..



Welcome to Danga Bay

Ni la adik aku.. dpt amik tepi je.. punye sok borak smpai lupe nk amik gambo berdua..

sekitar Danga Bay..

sgt sejuk ooo...

tgh2 lpk ada cruise benti kat jetty.. meriah tul.. penuh dgn lampu..



Rumah Limas.. Rumah2 yg terdapt kat Johor..

Festive Mall.. tp dh tutup dh ms nie..

Fun Fair @ Taman Tema..
p/s: yg.. nnti kite g JB ye.. mcm best je jln2 kat cnie..

>> Cte Last Week - Part 1 <<

terasa lama lak x ngapdet blog nih..
agak la kemalasan + kebizian cket..
ni aku nk cte psl last week..
jumaat lps aku ke JB..
knp?.. kena transfer kah?
tidak.. kalo kena transfer, meraung laki aku kat cnie..
tu pun dh berangin je aku nk g JB..

gi JB naik bas sajork..
ok la tue, x kose aku nk drive ke JB..
jauh & sgt penat..
sori, aku x amik gmbr bas..
bkn bas 2 tingkat yg chantek tu pun smpai nk amik gambo bagai..
bas persiaran bese je..
bertolak dr opis kul 8.30am..
yo2 je ckp nk grk kul 7.30am..
siot tul.. beriye aku siap awal2 pg..

perjalanan lancar..
asik berenti je kat R& R..
sdhnye nk smpai JB amik ms 7 jam!!
hah, ko.. mcm nk g terengganu..
punye la lame..
naik kematu bontot aku nie..
penat siot.. dh lame x naik bas nie..
alih2 kena dok b'jam2..

smpai kat JB, trs ke tpt event kat Johor Land sbb ada rehearsal..
event ape?... eh, aku x bgtau la eh?..
ni event yg mmg tiap2 thn Johor Corporation buat..
nama event ni Pedoman Jcorp.. -- sgt islamic bunyiknye...
knp pedoman?.. staff jcorp ni x ckup pedoman kah?
ntah la aku pun x sure..
Pedoman ni mengikhtiraf staff yg naik pangkat, cemerlang & khidmat setia..
aku?? apakah salah seorg yg naik stage??
muahahahaha..
nnti aku khabarkan..

dh siap rehearsal bagai, trs g hotel..
hotel seri malaysia je.. gambo x disertakan..
mcm la korg xtau seri malaysia cane, kan?
udah mcm hostel..
x kisah la, janji dpt tpt tdo..
dr tdo kat dlm khemah..
smpai blk, lepak2 jap.. aku sebilik dgn kak lin..
sib baik 2 org je..

dh siap mandi, kitorg g mkn..
mkn kat cafe je.. mls nk jln jauh2..
bkn familiar sgt pun kat ni..
kang kena kidnap kang, sape nk jwb?.. ** ada ke yg nk kidnap ko?
mkn bese2 je.. nasi putih + chilli beef.. ok, sedap la..

sblm smpai JB td, aku dh roger adik angkat aku, aivi..
muahahaha.. dh tentu la aku nk merayap kat bdr JB..
lagipun dh lame x jmpe dia.. since grad dulu..
so, ini la peluang nk jmpe..
janji dgn aivi lps isyak..
dh kenyang sume, blk bilik.. sementara tggu aivi dtg amik..

k la, nnti aku update cte jejalan aku kat bdr JB..

ini la tpt event.. Kompleks Mutiara, Johor Land
suasana dlm dewan..

kak lina & kak lin..
antara yg hadir..

Thursday, January 8, 2009

Hari Filing.. Sungguh aku capek!!

hr nie sggh la aku capek..
kenape?.. ada marathonkah??
idak le kena berlari bagai, kan..
tp thn ni aku berazam nk buat filing..
wah2.. azam thn barukah??? atau dh buang tebiat??
kalo x kerana nak audit, xtau la ble br aku nk start..
kan awal2 post aku dulu..
aku amat2 la kemalasan nk filing..
smpaikan bwh meja udah ghupe sarang tikus..

tup2 hr nie aku cr gak mood nk siapkan filing yg dh dkt setahun aku biarkan bwh meja..
skali aku punggah sumenye..
mak ai, banyaknye!!
sggh terserlah kemalasan aku..
x senonoh nau la ko, emy!!

filing ni memakan ms seharian aku kat opis..
ko bygkan la sebyk mane aku kena failkan, kan???
smpai nk muntah ijau aku tgk kertas2 tue sume..
tp dh alang2 filing, aku kemas sumenye..
smpt gak la aku siapkan sblm blk..

hasilnye...
aku sgt berpuas hati wpun x siap sepenuhnye lg..
.
.
.
.
.
.


ini la keadaan bwh meja aku.. hope lame la keadaan dia mcm nie..


kat atas meja.. tersusun tue.. cume x smpat label je lg fail2 tue sume..

ni keadaan kat dpn monitor.. sgt2 lega.. dh kemas sumenye..
tahniah pada diri sendiri.. hahahahah..
syabas, bete..

Wednesday, January 7, 2009

What a funny story...

aku nk story satu cte yg aku xtau nk kategorikan apa..
kelakar pun ye, menyakitkan hati pun ye..

pg nie opismate aku bgtau yg dia nk ikut member dia g blind date..
excited ko.. blind date kat klcc next month..
siap ye2 ckp blind date member dia tue hensem gler..
mmg x puas tgk.. mmg cair la.. mmg hensem.. mcm2 mmg la..
opismate aku describe la.. orgnye tggi, 188cm.. mix cina + omputih, br msk islam & name dia faris shah lee abdullah.. * name xnak kalah..
aku pun yg agak teruja m'dgrnye ni.. nk la tgk cane org yg dia ckp tue..
btl ke hensem?!!! ishhh.. kalo kat mesia ni ada mamat hensem mcm tue, histeria sume pmpuan2 kat cnie..
bkn selalu ada jejaka yg t'amat hensem..
yg aku pelik tue, kalo ko sgt hensem la kan... knp nk blind date lak??!!!
ishh... konpius aku..
mule la aku nk fkr bkn2.. ye la, rakan internet ni bkn leh caya..
kang x psl2 kena kelentong..
pastu.. mule la nk nyanyi.. 'tipah tertipu'..
tipah tertipu tertipu tipu tetipah.. *sila nyanyi mcm ruffedge..

aku penah alami experience mcm nie..
ckp muke begini la.. begitu la..
skali jmpe... hah, amik ko!!!
mcm penjenayah!!! takut!!!
muahahahahaha..

k, smbg cte blk..
aku pun srh la opismate aku ni minta gambo blind date member dia tue..
dgn rs baik hati, member dia bg id & password page tagged dia..
huh, excited nk nengok nih..
jeng..jeng..jeng..
tetiba aku cam tekejut pun ye, terkujat pun ada, konpius + blur gak..
knp mcm penah tgk je mamat nih???!!!
tp katne ye??!! dgn ligatnye otak aku b'fkr..
hah, aku penah tgk mamat tue kat 8tv..
CONFIRMED!!!
trs aku search kat internet..
kalo x salah aku mamat nie pelakon cte korea.. Yu Hee, the witch..
aku tau sbb mmg aku layan cte tue.. & aku t'sgt la admire kat pelakon nie..
tp mls nk jump into conclusion dulu..
so, kite cari evidence dulu.. aku pun search la nama 'dennis oh'..

alamek, mmg pelakon tue la..
apakah ko mamat??!!! gune identiti org lain..
kalo nk pnjam pun agak2 la..
muke pelakon ni perfect sgt.. kalo mcm ni la muka ko, mmg cair la pmpuan kat mesia nie..
setau aku kalo muke sehensem tue la, kan.. dh jadi model dh..
ni ko leh ckp ko engineer??.. adeh..
siap ckp tue, kalo dia g shopping, ramai pmpuan ikut dia & senyum2..
dan2 la aku rase nk guling2 gelak..
tp aku control je.. padahalnye nk pecah perut aku tahan gelak..
hahahaahahaha... * gelok cam syaiton.. (achik ajar)
sian kwn opismate aku tue.. terang2 kena tipu..
sib baik nk jmpe next month..
at least, aku berjaya selamatkan member opismate dr trs di tpu..

moral of the story: janganla percaya dgn kenalan kat internet ni.. mmg la ada yg ok, tp yg byknye PENIPU + KELENTONG LEBIH..

nk tau muke pelakon yg mamat ni gune?..
sile la tgk kat bwh..
ini adalah DENNIS O'NEIL apa ntah.. pnjg sgt name dia..
pelakon + model korea..


amacam?? kan aku dh ckp.. kalo ada kat mesia muke mcm nie, konpom pmpuan2 kat mesia nie cair + histeria..

pic ni lak setlh aku search beberapa kali, t'jmpe lak pic yg same yg mamat tue tepek kat page dia.. sggh la kureng ko mamat..

ekceli aku simpati dgn mamat tue.. x yakin dgn diri sndiri smpai kena gune identiti org lain..

Tuesday, January 6, 2009

memasak??!!!

smlm aku blk umah.. xde sape pun..
aku pun call la mak aku, rupenye dh smpai kampung..
what??!!! aku tggl umah sorg la nie???..
lor..
tgk ats meja xde ape pun..
mak aku nie.. x plak bgtau nk blk kg, kalo x blh gak aku tapau pape..
ni sah2 aku kena masak mlm nie..
huh.. nk msk ape eh?..
mule la otak aku t'fkr nk msk mcm2..
eceh.. mcm bagus je..
aku pun g le dapur, buke fridge..
cr apa yg blh dimasak..
aku jmpe ayam & ikan kembung..
mcm best je nk msk tom yam ayam..
ikan tue blh goreng..
tgk bahan sume, ok ckup..
smpat gak aku sms adik aku tnye cane nk msk..
ye la, dia lg superb msk dr aku..
kate pun amik course masak.. mesti la dia lg terror..
disbbkan awal lg aku pun lpk2 dulu tgk tv..
dh dkt kul 8pm, aku g msk nasi dulu..
pastu aku siapkan bahan2 nk msk..
punye la laju aku msk..
nk mkn sorg pun, xkan nk msk satu periuk beso lak..
aku msk ala kadar je..
janji kenyang..
besenye mmg mcm nie la.. time mak aku xde, mmg sgt rajin msk..
kalo x, jgn hrp la aku nk ke dapur..
sgt le malas.. sbb tau ada org akan masak..
muahahahah.. tau dek bakal mak mertua sah reject..
sayang, jgn bgtau ur mom, ok..
nnti i rajin2 la msk dapur.. ;)
ok, setelah puas berhempas pulas kat dapur...
ini la hasilnye..
.
.
.
.
.
.
tom yam ayam
ikan goreng..
ok la nie kan.. aku sorg je nk mkn..

Monday, January 5, 2009

hish!! Jammed jugaks..

pg nie aku pun smpai awal ke opis..
same la kite chik..
kononnye nk elak jammed la..
huh, same gak.. keta ttp byk..
tension..tension.. ~smbl2 hentak kepala.. (imagine saja)

hr nie kul 7am aku dh kuar umah..
selalunye kul 7.15am xpun 7.30am, br t'kedek2 nk kuar..
sdh la tue, pg nie ada keta bangang mane ntah blok keta aku..
bodoh ke apa ko nie???!!! ~mule la aku nk nyumpah nie
huh, sggh aku bersusah payah nk kuarkan keta..
kang t'calar keta org, x pasal2 je aku kena bayo lak..
x nak aku.. so aku adjust la.. ke depan ke blkg.. ke dpn ke blkg..
sgt ssh, ok.. berkali2 aku kena wat mcm tue..
kaco mood aku tul la ko ni..
budus btl la org yg parking blkg aku nie..
ikutkan hati aku, nk je aku calarkan keta dia..
pastu aku blk umah, smbg tdo.. xyah g keje...
muahahahaha.. kejikah?..
tp xpe, berkat kesabaran aku, aku b'jaya gak kuarkan keta aku tanpa sebarang calar..
lega.. phewww~

maka, aku memandu seperti biasa..
tp kete dh byk, ok..
huh, awalnye diorg ni kuar..
igtkan smpai kat area kayu ara keta x le byk..
ah, tidak!!! dh jammed..
mau trauma aku sekejap..
adeh.. korg ni sibuk2 kuar awal pg ni knp?..
bwk2 la tdo lame cket..
ku gagahi jua memandu smbil2 tue borak2 dgn sayang..
kurg cket tensi aku nih..
kalo x, mau sawan babi + meroyan aku dlm keta..
gilakah???!!!

aku smpai opis dlm kul 7.43am..
awal, kan?.. hahahaha.. soka2.. parking aku ada lg..
selalunye ble aku smpai mesti ade sorg bdk cina ni amik parking aku..
dengki tul.. punye la byk parking lain.. sibuk2 nk parking tpt aku gak..
even parking tu idak la ada no. plat keta aku, tp aku selalu parking situ pe..
so, ko xyah la nk amik parking aku, blh?
seperti biasa, smpai awal pun.. aku x naik opis trs..
aku lpk je dlm keta & borak2 dgn sayang..

sggh aku ceria pg nie sbb awal2 lg dh smpai opis..
sgt soka..
yg x soka tue, keje sgt BANYAK!!!!
uuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~!!!!!!!!!!!

Friday, January 2, 2009

New Year's Eve 2009

mlm new year ari tue..
aku x le ke mane pun..
igt nk g tgk fireworks..
tp kang sngkut dlm jem, sawan babi lak..
so, adalah lebik baik kitorg ke shah alam je..
mlm tue kitorg lpk kat Qaseh Bistro..
knp x lpk kat Upin?.. adalah kisahnye..
sggh sadis & menyakitkan hati..
so, kitorg dh boikot Upin..
lantak c2 la, kan..
x rugi pun kitorg x lpk sane..
ko yg rugi wahai owner Upin..
ramai gak la yg lpk..
achik, dai, fizi, KRZ & fida dh plan nk g mancing kat semenyih..
memandangkan sayang x suke mancing, maka kami x join pun..
sudahnye kami xde plan nk buat ape..
x lame pastu yan & tutoi datang..
wah, keta sdh bertuko rupe..
so, masing2 dok la ngadap keta yg comel itew..
dkt kul 11pm, diorg grk utk ke Semenyih..
kitorg??.. lpk kat KFC 13 aja..
byk gak la bdk2 keta kat c2..
dlm kul 1am mcm tue, dak2 keta ni ajak ke Putrajaya..
ms tue mata aku dh ngantuk tahap gaban dah..
mmg lgsg aku x menikmati pemandangan mlm ke putrajaya..
sangat NGANTUK!!!!
sedar2 je dh ada kat putrajaya..
sayang lpk dgn diorg jap..
aku lak.. tdo dlm keta..
apakah?... muahahaha.. x sopan lgsg..
nasib la.. aku ni dh lame x overnite..
tu yg x mampu nk buke mata tue..
dkt2 kul 3am lbh.. kitorg pun pulang..
akhirnye.. pulang juge..
so, alkisahnye mlm new year xde program yg best..
anyway.. HAPPY NEW YEAR SUME...
apa azam thn nie?
aku?.. nnti2 la aku fkrkan..
k la.. daaaa...
visual agak krg memuaskan.. sbb gune henpon je..
masing dok ngadap keta tutoi.. tp keta x nmpk sbb warne gelap.. and sbb henpon aku x brp nk terang even gune flash..

ntah apa la yg ditelek.. aku pun xtau..

smpat fizi ni pandang kamera..