Wednesday, August 26, 2009

Selamat Berpuasa!!

rasenye masih blum t'lmbt lg utk aku mengucapkan selamat berpuasa kpd sume..
aku br msk keje stlh mc 2 hari..
alhamdulillah aku dh sihat dh..


aku nk minta maaf kalo ada salah silap ye..
jgn ponteng2 pose tau!!


moga Ramadhan kali ni memberi seribu rahmat utk kite semua..

amin..

Thursday, August 20, 2009

Kau Pergi Jua.. Cry, Baby, Cry...


Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Wajahmu
Mengapa sering terbayang di mataku
Sehingga terbawa di dalam mimpiku
Sayangku
Tahukah kau di dalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Inginku suntingmu menjadi milikku
Lantas ku abadikan dalam jiwaku
Sayangnya
Harapan yang selama ini ku bawa
hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi
Kau pergi jua
Setelah cintaku kini membara
Belum sempat ku curahkan kasihku
Kau pergi tak kembali
Sayangku
Tahukah kau di dalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Inginku suntingmu menjadi milikku
Lantas ku abadikan dalam jiwaku

Why It Happened To Me??!!!


Ari ni aku x b’mud best..
Btl2 down gler ari ni..
Mcm2 benda aku fkr..
Apa yg patut & x patut di buat..
Kenapa la d saat2 ni br aku rs sume nie..

Kdg2 aku t’fkr, btl ke sume org deserve a 2nd chance??
Mcmane plak kalo dia lgsg x appreciate peluang yg d beri??
Perlu kah aku sentiasa menjadi seorg yg memaafkan??
Tp smpai ble??
Apakah hati aku x punya perasaan??
Aku bkn robot, bkn patung perhiasan..
Aku punye hati & perasaan..
Wpun aku sentiasa hepi, tp x b’makna hati aku pun begitu…

Terlalu byk yg aku smpan..
Dan ari ni ia sudah bernanah..
Ubat??.. masih adakah ubat utk hati ku ini??
Aku sntiasa beralah, sntiasa memberikn peluang..
Tp knape tiada yg m’hargainye???
Apakah aku ni tiada makna??

Tp aku tau stiap dugaan yg diberikan..
Pasti ada hikmah di sebaliknye..
Mana la tau Allah nk beri aku sesuatu yg lebh indah..
Aku pasrah jika ini sudah ketentuan-Nya..
Siapa lah aku utk menolaknye..
Aku cume insan kerdil yg tidak punya apa..

Aku tahu..
Keluarga & rakan2 akan sentiasa memberikan sokongan..
Semoga aku tabah menghadapinye..
Kerana aku telah mencuba sebaik mungkin & sepenuh dayaku..
Kini, aku redha..
Tiada kate yg dpt menggambarkan perasaan ku d saat ini..

Ya Allah..
Kau berikan lah kekuatan untukku..
Bersama hadirnye Ramadhan yang mulia..

Amin..

Wednesday, August 19, 2009

Potluck + Besday 4..

ari ni makan busat lg..
asik mkn je la aku ni..
alaa.. ok la tue..
ujung mggu ni dh start pose..
so, skang la blh mkn puas2.. huhuhuh..

mcm bese la..
company aku mmg akan wat potluck & celebrate besday staff 2 bln skali..
kali ni celebrate org yg lahir pd bln 7 & 8..

lauk pauk yg ada..
ari ni menunye nasi beriyani..
ada ayam msk merah, ikan taucu, kuah dalca, acar timun..

kek yg sedap..
tiramisu & brownies walnut..

sblm mamam ofkos la kena dgr ucapan dulu, kan..
huh, perut dh berkeroncong dh ni..
tahan je la..
sib la jap je ucapan yg dberikan..


our MD, Tn. Hj. 'Ala Mansor..

org yg menyambut besday..

masing2 dh x sabo nk mamam..
mau x nye, cket punye lame tggu nk mkn..
caterer plak pukul 12.30pm dh idang mknan..
dpt mkn kul 1.30pm..
pinggan aku.. huhuhhuu..
k la, nnti smbg la..
ada keje ni..
ari ni dr pg aku dok wat filing..
takut bwh meja aku ni jd tmpat ternakan tikus..
ish.. mau lintang pukang aku lari..
till the next entry..
daaa...

Monday, August 17, 2009

Momento.. B.E.S.T.F.R.E.N. F.O.R.E.V.E.R!!

ok, akhirnye aku dpt tgk pic engagement besfren aku, koreen ni hah..
aku x dpt pg ari tue sbb ada hal..
so, mmg la aku tggu2 gambonye..
sib la djet tepek kat facebook dia..
ble aku tgk gambonye, lbh kurg je gaya dgn pic ms aku engage ari tue..
yg pntg, dua2 majlis djet ada..
aku letakkan dua2 gambo kat blog ni..
biar sume ade dlm gambo..
hope ms majlis besar koreen & aku nnti, sume dpt b'kumpul mcm dulu2..
br la happening!!

djet, koreen & chepa..


maria, aku & djet
ok, sekian..
miss you, girls!!!
psstt... pasni turn djet & chepa la plak..
tungguuuuu!!!

Shopping Kasut Utk Hantaran..

smlm aku & sayang ke one utama lagik..
ye la, ada lg barang hntaran yg perlu di beli..
maka, kna la serbu one utama..
nk ke shopping mall lain, mcm jauh je rsnye..
dlm erti kata lain... MALAS!!!
so, pg yg dekat je sudah..

tmpat perabis duit..
sob..sob..sob..
smpai2 je trs kitorg ke parkson..
cr kasut sayang dulu..
mcm bese org tatap ramai kat ou nie..

aku belikan sayang kasut timberland..
ye la, nk cari brand lain mcm x kena je dgn sayang..
kasut kasual yg smart la..
sesuai utk di pakai dgn jeans..

selesai beli kasut utk sayang, g cari kasut aku plak..
aku usha kat lewre..
ada kasut br smpai, so aku amik & try la..
sayang mcm x b'kenan color yg aku pilih..
dia suke color lain tp amik color lain mcm kontra la plak dgn handbag aku..
jdnye decide amik je color yg aku pilih tue..
senang tul beli kasut..
masuk je kedai, trs beli..
xyah dok survey2 lg sbb sgt malas nk kuar msk kedai...

dh siap beli kasut sume..
aku terasa nk g la senza plak..
sbb tgh sales..
so, adalah lbh baik aku beli skang..
aku amik la 3 set..
kopak aku.. huhuhuh..
sayang mcm dh bising2 sbb lame sgt tggu aku shopping..
nasib la.. huhuhuh..

baju tido la senza yg seksi..
cantik sgt tp mahal wooo..
xpe la, tggu sale lg ye..
pastu abis shopping, kitorg trs g shah alam sbb achik dh sedia menanti kat KFC extreme park..
lpak2 lg smpai kul 11pm..
pastu masing2 mcm dh lemau..
so, cabut la pulang..
huh, penat tul aku taip ari ni..
k la, nnti2 smbg lag..
daaa...

Makan Busat @ Umbai AgaiN..

last saturday, spt yg telah d plan kami ke umbai utk mkn ikan bakar..
yg pg cume aku, sayang, achik & dai..
kami bertolak dr shah alam lbh kurang kul 6pm..
huh, lame sngguh aku ngidam nk mkn..
tp sayang mcm malas je nk layan..
tp d sbbkan nk pose dh dia ajak g umbai..
supaya x la kempunan nnti2.. huhuhuh..
thank u darling..

smpai je melaka kitorg ronda2 dulu sekitar banda hilir..
round kat dataran pahlawan..
saje cuci2 mate..
gambo x dpt nk ku tepek sbb aku lupe nk amik memory card dr camera sayang..
nnti aku tepek la ye..
jalan2 jap je sbb dai & achik mcm dh x larat nk jalan..
dhnye sape suwuh x mkn dr pg??
kan dh kena heret ke keta.. miahahaha.. ** ok, ni tipu..
mereka gagahkn juga nk jalan wpun perut telah memainkan lagu dondang sayang.. <-- kate kat melaka, so kena la main lagu dondang sayang.. br kena konsep.. ok, aku dh melalut dh nie..

sblm trs ke tmpt mkn, kitorg snggah dulu kg sayang..
sbb nk g anta duit dulu kat mak bik..
pastu trs la berdesup ke medan ikan bakar..
wah, hepi2..
sperti bese, kitorg g kedai no.1..

mlm tue ramai org.. siap ada bas persiaran lg..


sesi memilih lauk.. suke aku..
yg ni bapak lama menunggu lauk masak..
sementara tue, kitorg mkn nasi lemak kecik..
sedap hingga menjilat jari..
ketam black pepper yg x berapa kick mlm tue..
isi cket, mcm x puas je mkn..
and kuah dia pun mcm cair je..
ikan siakap bakar super sedap..
lagi2 ble cicah dgn smbal kicap..
fuhh, meleleh air liur wa cakap lu..
pedas and sedap skali..
butter prawn yg m'jadi kegilaan sayang..
sblm dia mkn t'paksa la telan ubat dulu..
kalo x, mule la bengkak2 jarinye..
tu pun mkn x hengat dunia..



dh abis mkn kitorg lepak2 dulu..
kasi segala mknan turun ke perut dulu..
pastu jln2 sekitar kawasan ikan bakar..
sayang ajak singgah kat tmpt kraftangan..
kitorg beli satu dua barang.. tmpt letak surat & kunci and ayat kursi utk gantung kat dinding umah..

lbh kurg kul 11pm..
kami pun b'tolak pulang..
perut dh kenyang, mata pun berat je rs..
achik la dok borak2 dgn sayang utk elakkan dia ngantok..
sbb aku dh selamat tdo tp jap je la..
x lame pastu aku smbg borak dgn diorg..
smpai shah alam kul 1.30am..
penatnye.. lame sgt dok dlm keta..
tp xpe, yg penting kitorg hepi sbb perut kenyang..

** pic credit to achik.. nnti aku upload gambo dr kamera SLR plak eh..

Friday, August 14, 2009

SOoooooo Tired!!!

aku amat2 la penat minggu ni..
keje berlambak2..
udah la next week ada board meeting, so kena la siapkan board paper..
pastu blh la mggu ni ada building audit..
maka, t'paksa la aku bahagi2 kan mase aku dgn sebaik mungkin..
ari tue smpai demam pun sbb sibuk sgt siapkan tender smpai ke mlm..
huh, ble mc, henpon x benti2 bunyi..
barang kat site abis la..
itu la.. ini la..
huh, sgt penat, ok..
board paper x siap lg tp dh kena g wat closing audit kat site..
rs mcm nk bahagi dua plak badan ni..
rs nangis woo..
meh pujuk aku meh..
ini kalo dpt kusi massage ni, best gak..
mmg heaven..
huhuhuhu..

aku yg penat..

Tuesday, August 11, 2009

Kisah Sedey nie.. Tucing yg notty!!

aku nk bgtau satu kejadian yg menyayat ati..

sob.. sob.. sob..
name tucing ni Cicak..
kenapa name tue?.. aku pun xtau..
acik aku yg bg nama tue..

mmg comel, suke aku tgk..
sgt la agresif.. x moh dok diam..
asik nk main je kejenye..
bkn 'main' yg tue, ok..
korg ni otak asik nk corner je..

sblm tue, meh aku sajikan video 'cicak' utk tatapan korg..


video


sgt comel, kan??
.

.

.

tp... tgk la apa yg telah dilakukannye..


abis suar aku jahanam d kejekannye..
suar x smpai setahun aku beli..
sedey siot.. tp ada kemungkinan kain tue mmg reput pun..
kalo x, xkan la kucing cakar pun blh koyak mcm tue skali..
huh, kena beli suar br lg la gamaknye ni..

Program Qiamullail Anjuran TMR Urusharta..

jumaat lpas company aku wat program Qiamullail..
wajib ok.. no excuse..
siap dapat memo lg.. 'sume cuti adalah dibatalkan'..
xpe la, program yg bagus..

so, around 6pm mcm tue..
kitorg b'tolak trs dr opis..
mandi pun kat opis je..
kelam kabut aku..
blh plak on the way ke sane, aku salah jln..
amik ko, ada 4 bijik keta ikut aku..
lantak korg la, janji smpai..
bapak jam jln ke masjid negara..
gerak ngalahkan siput..

dkt2 kul 7pm br la smpai..

cntik sgguh masjid negara..
1st time aku pg cnie..

hepi nye aku..
siap bwk bantal, ok..
bdk2 ni siap ckap, tilam x bwk skali ke?.. ** bongek tul..
pas semayang maghrib..
smpat aku amik gambo..

bumbung masjid negara..
cntik kan?..
siap ada ayat qur'an kat tgh tue..
kagum aku melihatnye..
ceramah maghrib oleh ustaz ismail..
best ustaz ni nye ceramah..
tiap2 kali program pun mmg amik dia..
me & suhana..

ain yg tgh menunggu ari nk b'salin..
sian kitorg tgk..
ssh sgt ble dok kat bwh..
dhnye kate tggu mase je..
tu pun tatap dtg.. tp ptg tue je la..
tgk dia t'mengah2 je..
takut gak kalo tetiba nk bersalin plak..
kak lina & kak aishah..

mkn mlm kitorg..
mmg sedap gler..
ada sotong tepung, tomyam cmpur, cendawan gorang, ayam msk kicap, ikan salut tepung..
mmg marbeles..
sib la pas mkn xde program dh..


kak shahiza, dayah & wani..


dh siap mkn, trs g tpt tdo..
kami tdo kat blk kelas je..
bentang tikar, pastu pndai2 la susun kedudukan..
x lena gak aku tdo..
jap2 jaga.. sbb tpt baru kot..
lgpun ekon sgt sejuk..
tu pun sib la aku dh standby selimut awal2..

bgn qiam seawal jam 3am..
mmg ngantuk..
tahan je la mata tue..
tp ms kuliyyah subuh, mmg aku x tahan dh..
pening kepala..
so, aku dok blkg tiang..
tp idak la tdo t'lentang siap..
aku letak kepala je..

bekpes beramai2.. mkn nasi lemak..

ramai gak yg dtg.. alhamdulillah..


kul 7am, sume pun cabut pulang..
next year blh wat lg ye..
k la, nnti aku smbg ngapdet lg..

Perjumpaan Warga Damai..

sori la weyh..
lmbt nau aku ngapdet..
cte mggu lepas ni..
achik dh cte pun..
xpe la.. aku nk cte gak..

khamis lepas ada perjumpaan warga damai..
wpun aku x dok damai tp kali ni aku dpt join skali..
ye la, selalunye aku xde..
diorg je lepak best2..
cian aku.. sob.. sob.. sob.. ** sila simpati..

perjmpaan @ persidangan bermula jam 8.30pm di Ani Sup..
smpai2 je achik dh sedia menanti..
x lame pastu, fida & KRZ pun smpai gak..
wah, sgt windu sama buah atiku.. cik patin & apiki..
tetiba t'kejut tgk apiki dh beso..
sgt pndai dia.. comel sgt2..

smpat korg posing ye.. cik patin tgh khusyuk main henpon achik yg dh msk longkang tue.. huhuhuh..
patin, ada bau x?.. miahahaha.. lariksss...


rs amik muke aku je.. tp yg kat blkg tu pun sibuk nk enterprem..

huh, siyesnye muke..

ntah apa la yg diborak tue??.. sgt serius nampaknye..

makanan aku mlm tue.. kuey teow kungfu.. sedap!!

makanan kami.. penuh meja..
perjumpaan berjalan sehinnga ke pukul 10pm..
pastu tetiba rs mcm boring la plak..
xde entertainment..
so, kami pun grak ke McDonalds..
lebih sejuk & nyaman..
kasik apiki & patin main kat playground dlm tue..
lepak2 lg smpai kul 11.30pm..
then, kami pun pulang..

Wednesday, August 5, 2009

Gath Bdk2 Keta..

blk dr butik perantin..
mcm xde tujuan gak la..
memule igt nk g putrajaya amik gambo..
tp ble mengenangkn mlmnye ada gath keicar life kat shah alam, cancel trs..
kang buang minyak je dok b'patah2 blk..
sdhnye kitorg ke One Utama..
g beli quilt cover set, bantal & brg2 perhiasan umah kat Home's Harmony..
kan skang tgh sale..
so murah la cket kalo nk beli..
yg bestnye, kitorg dh bese shopping kat kedai tue..
so, blum pun msk dlm kedai..
salesgirl dlm tue dh lambai2 dh..
nmpk nau slalu ke situ.. huhuhuh..

dh siap2 beli sume, trs grak g amik duit sales plak..
sbb pastu trs nk ke shah alam..
dh b'janjian dgn achik & dai jmpe kat qaseh..
isi perut dulu sblm gath..
kat sane mmg x dapek la nk mkn sume..
kompom xde seat..

gath kali ni berlangsung kat MMZ, bukit jelutong..
mmg ramai gler ah..
siap yg dr johor pun turun..
aku ni sbb ngikut sayang, kalo x malas gak nk g..
tu pun sib la achik ada sama..
idak la aku t'congok sorg2 kat situ..
buhsan ko kalo xde kawan..

aku dgn achik &dai dok je di kwsan yg sama..
mls nk g tgk keta2 yg ada, nk beramah mesra lg la x kose..
sayang je dgn pizi & bam g sibuk2 amik gambo..
mmg la byk keta2 yg world.. mcm2 ghupe ado..


yg ni la keta yg mcm van eskem yg achik ckp blh mkn tue..
kiut, kan?.. smpai je keta ni dpn kitorg..
mcm excited lak tgk.. sbb mmg cntk design dia..
dgn color yg so sweet..

dh agak2 kul 11pm mcm tue, lg ramai yg smpai..
mmg penuh dgn manusia kwsan ni..
org yg nak g mkn kat mamak mmg sakit ati la..
sbb parking xde.. abis d conquer oleh bdk2 keicar..

sayangku yg buhsan sbb bdk coure sekor pun xde..
kbykannye kancil je..
tenggelam trs keta dia..
dh kul 11pm lbh br la bdk emy bapet smpai..
br la nmpk bdk2 coure..

ni aku xtau la apa gayenye..
sbb dh lame sgt duduk..
mule la lenguh2 bdn..
maka, adalah sesi mengurut..
mengurut??!!! huhuhuhhu..

dlm kul 1am lbh br kitorg grak..
sbb achik, dai, adik, pizi & bam dh tggu kat seksyen 7..
br pasan, gambo aku xde..
ada dlm kamera sayang..
nnti2 la aku tepek..
kesimpulannye aku sgt penat dok kat situ..
siap t'tdo2 dlm keta..

k la, ada meeting ni..
daaa...

Ke Butik Perantin Lagi..

sabtu lpas aku dgn sayang ke rawang..
g jln2 ke?.. idak le jln2.. menyesat ye..
plannye nk g tgk butik pengantin..
tp dh t'salah jln la plak..
sayang la, konpiden je msk tol rawang..
rupenye salah..
sib la ada juan akbar keje kat rawang..
roger dia tnye cane nk g bkt beruntung..
menyesat2 kitorg..
dhnye bkn penah g c2..

tetiba rs mcm jauh je p'jlnan kitorg..
trs aku call butik tue..
tnye btl ke x jln yg kitorg ikut ni..
sib la btl..
kepelikan aku..
butik yg eksklusif mcm tue dok kat kwsan yg jauh dr org..
tp xpe la, aku nk tgk gak baju dia..

dh sesat2 bagai, akhirnye kami tiba jua..


inilah butik tue..


Udaimatunnur, khas utk pengantin muslimah (bertudung la)..
smpai2 je, dh konpius..
td aku call ada org jwb tp asal kedai tutup lak ni??..
ko nmpk x grill butik tue t'tutup dgn rapatnye..
utk x meneruskan kekonfiusan aku nie..
aku call lg.. then org butik tue trs buka pintu besi yg kat tepi tue..

kitorg pun naik la..
ada lg satu couple kat situ tgh consultation..
xpe la.. aku pun dok la tgk2 bj dulu..
gler ah, cntk banger baju2 dia..
huh, ikutkn ati nk pkai sume je..
mmg cntk & eksklusif skali..

antara2 koleksi yg ada..

baju yg ni.. perggh.. cntk nk mampos!!
putih lak tue..
dan2 la aku ckp kat sayang nk wat color putih..
skali tue..



nmpk yg nie plak..
trs rs nk tuko color biru plak..
mmg rambang biji mata ko ble kat dlm nie..
sume cntik2..


koleksi dia mmg merbeles..
dgn cara ikatan tudung yg cntk..
suke aku..
pakej a bit mahal gak la..
tp bg aku worth it dgn baju & make up dia..
ape pun, kitorg blum decide lg..
sbb sayang nk bwk mama dia dtg tgk..
then br confirmkan sbb kitorg xde tema lg utk umah lelaki..


pasni nk survey beberapa butik lg..
sblh aku dh confirm..
senang cket..
cume butik udaimatunnur ni x sarankan ko amik pelamin dgn diorg..
sbb yg ada sumenye pesen lame..
kalo nk yg baru, mahal sgt..
so, pelamin kena cr tempat lain..
cmpur tolak darab bahagi sume..
berpeluh gak nk bayo nnti.. huhuhuuh..

so, kalo nk tau butik mane yg aku pilih nnti..
kena la tggu majlis aku.. hehehehe..